Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Paylaşım Minecraft Okyanusları Hakkında Her Şey

Paylaşım

zody

King
Moderatör
Katılım
19 Tem 2024
Mesajlar
1,401
Tepkime puanı
21
Puanları
0
0981427d-5184-47a0-9824-8ccd6b86e916.png


Minecraft'ta keşif yapmak :eek:yunun büyük bir kısmını oluşturur. Bir sürü sebep ile keşif yapabilirsiniz. Belki kendi alanınıza kölel- yani köylüler arıyorsunuzdur. Belki eşyalarınızı güçlendirmek için elmas arıyorsunuzdur. Belki yine alanınız için dekorasyon bloğu arıyorsunuzdur. Belki bu sefer zırhınız için zırh şablonu arıyorsunuzdur. Ne istediğiniz size kalmış. Okyanuslar diğer gezi istasyonlarından çok daha farklıdır, çünkü oyuncu normalde diğer bölgelere yürüyerek giderken okyanuslarda ya yüzer, ya da tekneyle gider. Denizler ayrıca içerik bakımından zengin olup batık gemileri, okyanus tapınaklarını, yosunları, mercanları ve çok daha fazlasını içerir. Fakat bu saydıklarımın hepsi her koşulda çıkmaz. Ekranın arkasından "Bunları kestirme yoldan bulmak için bir taktik yok mudur?" diyor olabilirsiniz. İşte tam da bu yüzden bu konuyu açıyorum. Ben Furkan, ve forum editörü olarak okyanusların altında yatan her gizemi sizlerin gözleri önüne sunacağım. Öyleyse kapın teknenizi, tekne turuna çıkıyoruz!

Okyanusların Genel Özellikleri
Okyanuslar y=62 seviyesinden başlayıp su ile kaplı, ve derinlik olarak y=45 civarına inen biyomlardır. Taban değeri derin okyanus türlerinde y=30 seviyesine kadar inebiliyor. Okyanusların içinde ayrıca ravinler oluşabiliyor, bu da su altı mağaracılığını gayet verimli kılıyor. Zemine dönecek olursak zeminde genelde bir blokluk bir çakıl veya kum tabakası görülür, fakat kil blokları bulmak da mümkündür; bu da köylüler ile kil karşılığı zümrüt takaslamayı daha kolay bir hale getiriyor.

Canlılara bakacak olursak balıklar, mürekkep balıkları ve yunuslar ortaya çıkabiliyor, fakat boğulmuşlara da rastlamak mümkündür. Belirtmekte fayda vardır ki gardiyanlar sadece okyanus tapınaklarına özeldir.

Yapı olarak batık gemiler, okyanus tapınakları, portal kalıntıları ve okyanus kalıntıları mevcuttur.

Bir su altı tapınağı

Okyanus Türleri
Okyanus okyanus dedik, fakat tek tür mü okyanus vardır? Tabii ki de hayır. Hatta tamı tamına 9 adet okyanus türü bulunur. Bu türler sırasıyla sıcak okyanuslar, ılık okyanuslar, derin ılık okyanuslar, normal okyanuslar, derin okyanuslar, soğuk okyanuslar, derin soğuk okyanuslar, donmuş okyanuslar ve derin donmuş okyanuslar olarak ayrılır; derin donmuş okyanusları derin dondurucuya atmadık.

Mantık ile yola çıkarak şimdiden her okyanus türünü ayırt edebiliyoruz gibi. Sıcak okyanuslarda mercanlar, ılık okyanuslarda yosunlar, donmuş okyanuslarda ise buzullar oluşur.

Derin Okyanuslar
Derin okyanuslar, okyanus tapınaklarının sık oluştuğu bir okyanus çeşididir. Bunun dışında diğer biyomlara nazaran ravin ve mağaralar da daha sık oluşur.

Donmuş Okyanuslar
Genellikle donmuş sahillere yakın bir pozisyonda bulunurlar. Suyun yüzeyi çoğunlukla donmuştur, bu da buz teknesi adı verilen yöntemin çok iyi çalıştığı bir yer hazırlar. Burada ayrıca kar bloğu, paketlenmiş buz ve mavi buz içeren buz dağları oluşur. Bu biyomda ayrıca kutup ayıları oluşur.

Derin donmuş okyanuslar donmuş okyanuslar ile benzerlik göstermekte olup, tek farkı buz dağlarının oluşmasına rağmen su yüzeyinin donuk olmaması ve okyanus tapınaklarının oluşmasıdır.

Derin donmuş okyanuslara bir örnek

Ilık Okyanuslar
Ilık okyanuslar, diğer okyanus türlerine kıyasla tabanında kum bulundurur. Burada ayrıca okyanus kalıntıları kumdan malzemelerden yapılmıştır.

Sıcak Okyanuslar
Genellikle çöl veya mesa gibi sıcak biyomların yanında görülür. İçinde mercan blokları ve deniz turşuları bulunur. Su yosunları burda doğal olarak oluşmaz. Bu biyomda da taban kumdan oluşmuştur.

Sıcak okyanuslara bir örnek

Konunun Sonu
Konunun sonuna geldik! Artık kendinize bir tayfa toplayabilir, Luffy gibi denizlere açılabilir ve One Piece'i bulabilirsiniz. Bir şeytan meyvesi yememiş olabilirsiniz, fakat yine de sizi durdurabilecek bir şeyin olduğunu sanmıyorum. İyi günler ve iyi oyunlar dilerim!

 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.