Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Paylaşım Minecraft - Gemi Yapımı Rehberi

Paylaşım

zody

King
Moderatör
Katılım
19 Tem 2024
Mesajlar
1,401
Tepkime puanı
21
Puanları
0
Planlama

Gemi yapımına başlamadan önce kolları sıvayıp güzel bir plan yapalım. İstediğimiz geminin boyutunu, şeklini ve yapısını tamamen kafamızda belirleyelim. Çalışmaya başlamadan önce bir gemi fotoğrafı bulup ondan referans almamız bizim için yararlı olacaktır.

İnşa etmeye başlamadan önce, gemiyi aklımızda 4 ayrı parçaya ayıralım. Pruva (ön), kıç (arka), gövde ve dekorasyon. (yelken, bayraklar, odalar vb.)

Geminin ön ve kıç tarafları yapılması en zor parçalardır. Yuvarlak ve zor bir yapısı olduğundan dolayı yanlış yapıldığında oldukça tuhaf görüntüler ortaya çıkabilir.

Gemi yapımında genel olarak pruvadan veya ortadan başlanır ancak her şeyden önce belirlememiz gereken, geminin boyutudur. Çünkü bu, taban kısmının boyutunu belirlememize yarayacaktır.

Pruva (Ön)

Yapacağımız geminin tüm değerlerini kendi aklımızda belirledik. Şimdi, istenilen yüksekliğe gelip pruva kısmını yanlara doğru genişletelim ancak çok geniş veya çok dar olmamalı. Geminin orta pruvasından yanlara doğru 8-11 blok ilerleyelim. Elbette bu oran sizin yapmak istediğiniz gemi türüne veya büyüklüğüne göre değişebilir.

Yerleştirdiğiniz her 2 blokta genişliği 1 kez arttırın. Sizi tatmin eden genişliğe gelene kadar genişletmeye devam edin. Bitirdiğinizde, aynısını diğer tarafa yansıtın.

Bu adımların tamamını bitirdiğinizde, artık pruva kısmının daha güzel görünmesi için çalışmaya başlayabilirsiniz. Pruvayı daha keskin ve zarif göstermeye çalışın. Bu çalışmamız, sizin geminizin boyutuna veya türüne göre değişkenlik gösterebilir. Deneme yanılma yöntemi ile sizin geminize en çok yakışacak olan pruvayı bulup kullanabilirsiniz.

Kıç (Arka)

Kıç kısmı diğerler kısımlara göre daha kolay yapılıyor ancak dekorasyonu yanlış yaptığınız zaman garip görünme ihtimali var. Bundan dolayı dikkatli olalım!

Güvertenin boyunda ve kazmaya benzeyen bir şekil yapalım. Bu sizin için daha verimli ve pratik bir yol olacaktır ancak daha yüksek gemiler için güverte kısmını biraz daha aşağıda yapabilirsiniz.

Bu işlemi tamamladıktan sonra, ilk olarak kıç kısmının altını yapalım. Her 1 blokta 1 kez olmak üzere gemiyi aşağıya doğru küçültelim. Ardından ortaya çıkan yapımızı kazma benzeri yapımıza bağlayalım. Kaptan kabini için istediğiniz düzeyde bir boşluk bırakmayı unutmayın.

Şu an geminin şekli fena durmuyor. Kaptan kabinini eklediğimizde bu iş tamamdır!

Gemiyi daha zarif ve dinamik göstermek için, blokları kırıyor ve şekli mümkün olduğunca küçültmeye başlıyoruz. Kaptanın odası için geminin üst kısmına yeni pencereler koyuyoruz.

Bu işimiz bittiğinde, genişliğe müdahale etmeden üst katı ekleyeceğiz. Bu gemimizi "gemi" gibi gösterecek basit ama önemli bir detay. İkinci katı ekledikten sonra gemiye tekrar zarif bir yapı vermek için etrafında olan gereksiz blokları kırıyoruz. Geminin arka köşelerine dekorasyon amacı ile çitler yerleştiriyoruz.

Gövde

En kolay aşamaya gelmemizle beraber, gemiyi neredeyse bitirdik. Daha önceden yaptığımız iki parçaya kadar uzatmak yeterli oluyor ancak daha gerçekçi bir görünüm vermek istiyorsanız, gövde kısmına top veya parmaklık gibi hoş yapılar ekleyebilirsiniz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.